Rättvisa – offentlighet, kultur och religion: Korta föreläsningar

Dublin Core

Ämne

Religionvetenskap, Ledarskap

Beskrivning

Föreläsningen innehåller kunskap om organisering, medborgarinitiativ, maktförhållanden, globalisering och religionens roll i samhället. Kursen innehåller teorier och modeller för organisation och ledarskap på samhälleligt plan. Den diskuterar ledarskapets betydelse för samhälls- och kulturomdaning.

Här introduceras centrala begrepp som organisation, samhällsansvar,
medborgarinitiativ och globalisering. Särskild vikt läggs vid ledarskapsstrategier och deras roll i det moderna pluralistiska samhället.

Här diskuteras samhällsinstitutionernas relation till globalisering och olika
handlingsstrategier i relation till denna. Särskild vikt läggs vid ledarskapsstrategier i samspelet mellan organisation, globalisering och religion.

De inspelade föreläsningarna är en del av momentet/föreläsningen: Ledarskap i ett interaktionistiskt perspektiv – offentlighet, kultur och religion. Föreläsningen och kursmaterialet är en del av kursen Ledarskap, offentlig miljö och religion 15 hp (kurskod: RVA010) vid Högskolan i Gävle.

Upphovsman

Jari Ristiniemi

Utgivare

Högskolan i Gävle

Datum

April, 2015

Medarbetare

Sven Borrie, Mats Brenner

Rättigheter

Detta verk är licensierat under en Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-IngaBearbetningar 3.0 Unported Licens.

Format

mp3-fil

Språk

Svenska

Identifikator

https://hig.box.com/s/nocwjw7tz574o8dj0mr0mlklh7doegs2

Är del av

Filosofi

Målgrupp

Studenter

Målgruppens Utbildningsnivå

Högskolenivå

Instruktionsmetod

Med ljudfilen finns dokumentfil med textsammandrag som stödtext (6 sid) med Powerpointbilder och rekommenderad litteratur inkluderande kring ämnet (PDF-fil). Föreläsningen ställer frågor som kan användas både för studenter, grupparbete och för självreflektion.

Filer

Citering

Jari Ristiniemi, “Rättvisa – offentlighet, kultur och religion: Korta föreläsningar,” Open SNH, accessed 14 augusti 2020, http://opensnh.se/items/show/131.

Social Bookmarking