Verktyg för forskningskommunikation

Dublin Core

Ämne

Marknadsföring, Forskningsinformation

Beskrivning

Detta är en verktygslåda - interaktiv mindmap/kunskapsöversikt - som vill ge inspiration och förslag på olika aktiviteter för att kommunicera forskning. Utgångspunkten är aktiviteter som genomförts under vetenskapsfesten ForskarFredag under åren 2005-2011. (Se ForskarFredag.se)- ForskarFredag har samordnats nationellt av Vetenskap & Allmänhet, VA, sedan 2006 som en del i EU-initiativet Researchers' Night. VA är en ideell förening som vill främja dialog och öppenhet mellan forskare och allmänhet – särskilt unga. Vi vill åstadkomma samtal i nya former om frågor kring forskning som engagerar människor. Grundtanken är att dialogen bör utgå från folks frågor, intressen och oro, snarare än från vad forskarna vill föra ut. Produktionen är gjord av Vetenskap & Allmänhet, VA!  med stöd av Vetenskapsrådet och EU-kommissionen.

Upphovsman

Vetenskap & Allmänhet (VA), Stockholm

Utgivare

OpenSNH

Datum

2011

Format

Flash

Språk

Svenska

Resurstyp

Interaktiv mindmap/kunskapsöversikt

Identifikator

http://www.opensnh.se/kommuniceraforskning/index.html

Ersätts av

Innehållet inte är uppdaterat (sedan 2011), den senaste versionen (som alltså inte är i infact) finns att ta del av på http://www.kommuniceraforskning. Kontakta Lotta Tomasson om ni har frågor kring verktygslådan, lotta@v-a.se.

Målgrupp

Lärare, forskare och studenter

Målgruppens Utbildningsnivå

Högskolenivå

Rättighetsinnehavare

Vetenskap & Allmänhet (VA) Postal address: PO Box 5073, SE-102 42 Stockholm

Filer

Citering

Vetenskap & Allmänhet (VA), Stockholm, “Verktyg för forskningskommunikation,” Open SNH, accessed 16 april 2021, http://opensnh.se/items/show/81.

Social Bookmarking