Klimatkontot - webbaserat verktyg för yrkesverksamma

Dublin Core

Ämne

Miljö

Beskrivning

Genom att ge information och möjligheten att beräkna utsläpp av växthusgaser fungerar Klimatkontot som ett verktyg i arbetet med att minska klimatpåverkan från individens konsumtion. Som användare har man möjlighet att snabbt få en indikation om hur man ligger jämfört med medelsvensken och en hållbar nivå. Det finns också mer grundlig information om hur man kan minska sina utsläpp och vilken påverkan styrmedel har på samhällets utsläpp av växthusgaser.

Klimatkontot har tagits fram av IVL Svenska Miljöinstitutet (www.ivl.se) inom ett gemensamt projekt tillsammans med Naturvårdsverket, Stiftelsen Futura, E.ON, Skanska, Stockholms stad, Göteborgs stad, Umeå kommun, Svenska Kyrkan, Sveriges Ingenjörers Miljöfond och Naturskyddsföreningen. Det är en utveckling av de tidigare klimatkalkylatorerna Klimatlöftet och IVL:s klimatkalkylator.

Upphovsman

Varje enskild författare/producent

Utgivare

http://www.ivl.se/ - IVL, Svenska Miljöinstitutet

Språk

Svenska/Engelska

Resurstyp

Internaktiv resurs

Identifikator

http://www.klimatkontot.se/

Är del av

Hållbar utveckling

Filer

Citering

Varje enskild författare/producent, “Klimatkontot - webbaserat verktyg för yrkesverksamma,” Open SNH, accessed 12 augusti 2020, http://opensnh.se/items/show/89.

Social Bookmarking